Vollegrond

Nieuws laatste update:3 feb 2016

Duitse daling groenteconsumptie bij open teelt

Duitse gezinnen kochten in 2015 gemiddeld 1,1 kilo verse groente minder. De daling zit vooral bij vollegrondsgroenteproducten.

De grote glasgroenteproducten tomaat, komkommer en paprika laten een stabiel consumptiebeeld zien, blijkt uit de traditionele consumentencijfers die bij de opening van de Fruit Logistica worden gepubliceerd door bureau AMI. Zo daalde de consumptie van ijsbergsla 200 gram naar 2,9 kilo. Eenzelfde daling was zichtbaar bij asperge waar gemiddeld een huishouden 2,2 kilo van koopt. Ook bij bloemkool (1,8 kilo) en prei (1,6 kilo) bleef de aankoop wat achter bij vorig jaar. Tomaten blijven de meest verkochte groente met 11,4 kilo. Op de derde plaats komt komkommer dat met 7,4 kilo ook gelijk bleef. De consumptie paprika bleef eveneens gelijk op 5,9 kilo per huishouden gemiddeld per jaar.

De lagere fruitprijzen in 2015 zorgden voor een minieme consumptiestijging (18,6 kilo). De perenconsumptie liep juist iets terug van 3,6 naar 3,5 kilo per jaar. Ook de aardbeienconsumptie liep in Duitsland wat terug van 4,4 kilo naar 4,4 kilo per jaar per huishouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.