Vollegrond

Nieuws

Speuren naar nieuwtjes op Tuinbouwrelatiedagen

Via Aceera kunnen aspergetelers voortaan websites laten bouwen en bij plantenkwekerij Lenders kweken ze sinds 2016 ook biologische preiplanten op. De ASGreen van Engels Machines is te voorzien van sensoren die zorgen voor de besturing.

Op de tuinbouwrelatiedagen in Venray stonden dit jaar minder standhouders dan in voorgaande jaren. Een aantal van hen die er wel stonden lieten wat nieuwigheden zien.

Website laten bouwen

Zo is het voortaan mogelijk om via Aceera een website te laten bouwen. Dat kan voor €950 in een standaard template waarbij het meestal gaat om een homepage, een bedrijfspagina, een infopagina over asperge, een pagina nieuwtjes, een receptenpagina en een contactpagina. Het aantal pagina’s ligt niet vast en varieert in de praktijk tussen de twee en tien en ook de invulling van de pagina’s gaat in overleg waarbij de teler de content moet leveren. De contactpersoon is Anneloes Meelkop.

De uitvoering berust bij een webdesigner. Het ontwerp wordt gemaakt op basis van de huisstijl van het bedrijf en het bedrijfslogo. Mocht deze er niet zijn, dan kunnen die ontworpen worden, maar dat valt buiten de genoemde vaste prijs. Het eventueel aanvragen van een domeinnaam valt binnen de prijs. Voor hosting wordt €15 per maand gerekend. De website is geschikt voor weergave op laptops, tabloids en mobieltjes.

Biologische preiplanten

Plantenkwekerij Lenders uit Kessel levert sinds 2016 naast de Marokkaanse superseedlings ook in Nederland opgekweekte biologische preiplanten af. De opkweek gebeurt op het biologische bedrijf van maatschap Peeters-Mertens in Neer. Lenders heeft zelf een perceel voor de opkweek van biologische planten in omschakeling liggen. Dat gaat in de toekomst meedraaien in het vruchtwisselingsschema bij Peeters. De planten zijn leverbaar vanaf week 22. De start met deze opkweek maakt dat er nu twee bedrijven in Nederland biologische preiplanten in de vollegrond opkweken.

Engels Machines

De ASGreen van Engels Machines is te voorzien van sensoren die automatische besturing mogelijk maken. De persoon op de oogstwagen voor groene asperges zich dan niet langer bezig te houden met de ‘voetmatige’ besturing. De sensoren sturen de oogstwagen automatisch iets meer richting bovenstaande groene asperges vanaf een bepaalde lengte van de stengel. Het oogsten gaat op deze manier sneller.

Of registreer je om te kunnen reageren.