Vollegrond

Nieuws 1 reactie

Hoge belasting op weersverzekering blijft

De brede weersverzekering wordt niet vrijgesteld van assurantiebelasting.

Een amendement van CDA kreeg met alleen steun van CDA, SGP, ChristenUnie, Groep Kuzu/Öztürk en de Groep Bontes/Van Klaveren geen meerderheid. LTO Nederland en fruittelersorganisatie NFO hebben gezamenlijk intensief gelobbyd voor het verkrijgen van een vrijstelling van de assurantiebelasting op brede weersverzekering.

Assurantiebelasting van 21%

Voor de brede weersverzekering geldt nu een assurantiebelasting van 21%. Dit werkt kostprijsverhogend en belemmert volgens de belangenorganisaties het afsluiten van de verzekeringen. Het kabinet zegt dat vrijstelling van de assurantiebelasting niet kan, omdat dit in strijd zou zijn met staatssteunregels.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Waarom alleen de assurantiebelasting verlagen voor de brede weersverzekering? Destijds is de assurantiebelasting als crisismaatregel verhoogt. Het wordt tijd deze weer te normaliseren op het niveau van voor de crises.

Of registreer je om te kunnen reageren.