Vollegrond

Nieuws

Papiervlekken in prei: ‘middelen afwisselen’

Middelen goed afwisselen, dat is de boodschap van onderzoeker Nathalie Cap na een middelenproef tegen papiervlekkenziekte in winterprei met het ras Hartston.

De aanleiding voor het advies van Nahtalie Cap was een toets tegen papiervlekkenziekte (Phytophthora porri) met Folio Gold, Tanos, Signum, Prevint, Infinito, Dithane WG en een experimenteel middel. De proef werd geplant op 26 juni 2015.

Resultaten 2016

Bij de laatste beoordelingen op 29 februari 2016  bleek dat Infinito en Orvint het zeer goed deden met  0% aantasting. Dithane WG en Folio Gold deden het behoorlijk met 12% aangetaste planten. Tanos en Signum werden als niet goed beoordeeld, met respectievelijk 35% en 32% aantasting.Cap presenteerde deze resultaten tijdens een rondgang langs preiproeven op de onlangs gehouden Internationale Preidag op het Proefcentrum voor de Groenteteelt in een Kruishoutem (België).

Niet toegelaten middelen

De middelen Dithane WG, Orvint, Prevint en Tanos hebben in Nederland geen toelating! Middelen in de proef die in Nederland wel zijn toegelaten zijn Folio Gold, Infinito en Signum.

Of registreer je om te kunnen reageren.