Vollegrond

Nieuws laatste update:25 okt 2016

Marktupdate 20 oktober: Witlof goed aan de prijs

Wat in een marktbericht van 22 september door een insider werd voorspeld, is waarheid geworden. Ging het voor die datum om prijzen van ruim tot zeer ruim onder de euro per kilo; na die datum gaat het over prijzen van ruim boven de euro tot zelfs het dubbele aan toe.

Op de Belgische BelOrta Veiling stegen de prijzen voor de klok na 22 september naar € 1,10 tot  1,40 per kilo voor de sortering Kort Grof. Vanaf 5 oktober is het prijsniveau nog verder door gestegen naar een niveau tussen € 1,90 en € 2,20.

Op ZON fruit & vegetables gingen de prijzen begin oktober richting de euro voor Kort Grof, vanaf 5 oktober werd de grens van een euro overschreden. Sindsdien schommelt de prijs tussen € 1,20 en €1,85 per kilo. Deze week is de aanvoer voor de klok vrij laag, maar wellicht is er meer bemiddeld in het kader van lopende supermarktacties.

Minder witlof

Enerzijds zullen de stijgende prijzen te maken hebben met de weeromslag, maar voornamer lijken toch die witlofacties die bij enkele supermarkten aan de orde zijn. Verder vallen de producties van de laatste oude wortels die momenteel geforceerd worden wat tegen. De verwachting is dat met de komst van de nieuwe wortels en de herfstachtige omstandigheden de prijsvorming voorlopig op peil zal blijven.

Witlof in de supermarkt

Albert Heijn vraagt voor verpakt witlof met vier stuks in een verpakking € 1,29. Los witlof kost bij Jumbo € 1,78 per kilo, en met drie stuks verpakt 99 cent (dat is € 1,98 per kilo). Een van de supermarkten met een actie is de Plus. Daar kost los witlof 69 cent per 500 gram. Verpakt komt witlof op € 1,29 per 500 gram. Jan Linders doet er nog een schepje bovenop met een kilo los voor 99 cent. Het verpakte witlof is even duur als bij de Plus.

Maak zelf prijsoverzichten op de prijzenmodule van Groenten&Fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.