Vollegrond

Nieuws

Trianum krijgt status biologisch gewasbeschermingsmiddel

De producten Trianum-P en Trianum-G staan vanaf heden geregistreerd als biologisch gewasbeschermingsmiddel. Voorheen stonden de producten bekend als plantversterker. Beide producten van Koppert Biological Systems zijn dankzij de herregistratie nu ook in kleinfruit (aardbei) toegelaten.

De herregistratie van Trianum-P en Trianum-G geldt voor de claim als fungicide tegen diverse bodemschimmels. Op het voorgaande label stond de claim omschreven als plantversterker met W-codering W.0. Met de nieuwe claim als gewasbeschermingsmiddel is deze codering verhoogd naar W.1. Oude verpakkingen zonder W-codering (W.0) mogen worden afgeleverd tot 1 juni 2016 en worden toegepast tot 1 juni 2017. Trianum werkt preventief tegen grond (substraat) gebonden schimmels zoals Pythium, Rhizoctonia en Fusarium en heeft daarbij een plantversterkende werking.

Nieuwe toepasbaarheid Trianum-P

De formulering van Trianum-P bestond uit een niet in water oplosbaar kleipoeder waardoor het niet mogelijk was dit product via druppelsystemen toe te passen. De nieuwe formulering is op basis van maltodextrine wat volledig oplosbaar is in water (Water dispergeerbaar Granulaat). Met deze wijziging is Trianum-P nu zowel via druppelsystemen als via aangietbehandelingen toe te passen.

De nieuwe Trianum-P WG formulering zal vanaf 11 januari 2016 beschikbaar komen. Het nieuwe label van Trianum-G zal per 1 maart 2016 beschikbaar zijn.

Toelating groentegewassen

Trianum heeft een uitgebreide toelating, waaronder nu in kleinfruit en in de volgende groentegewassen: bladgroenten opkweek plantmateriaal (bedekte teelt), bladgroenten, peulgroenten, vruchtgroenten opkweek plantmateriaal (bedekte teelt), vruchtgroenten (bedekte teelt), koolgewassen opkweek plantmateriaal (bedekte teelt), koolgewassen (onbedekte teelt), wortel- en knolgewassen, stengelgroenten opkweek plantmateriaal (bedekte teelt), stengelgroenten (onbedekte teelt) en aromatische kruidengewassen opkweek plantmateriaal (bedekte teelt).

Of registreer je om te kunnen reageren.