Vollegrond

Nieuws

REO wil naar gezamenlijke preiklok met ZON

REO Veiling zou graag de krachten bundelen als het gaat om de verkoop van prei. Het eerste oog is daarbij gevallen op een simultane klokverkoop van prei met ZON fruit & vegetables. Algemeen Directeur Paul Demyttenaere zette dat zwart op wit in een presentatie op 19 januari voor 150 Belgische preitelers.

REO Veiling positioneert West-Vlaanderen als de Europese referentie regio voor prei met de veiling als kloppend hart als het om prei gaat. De klokverkoop noemt Demyttenaere 'de unieke referentie voor een eerlijke prijs aan de producent'. Om de klokfunctie verder te verstevigen is er al simultane klokverkoop van prei met andere Belgische veilingen. De Algemeen Directeur wil dat graag uitrollen naar andere Europese landen, waaronder de regio Venlo in Nederland. In zijn ogen zouden preitelers baat hebben bij een dergelijke bundeling van krachten.
Jos Caubo van ZON fruit & vegetables zegt in een reactie dat er tussen REO en ZON regelmatig contact is en dat in overlegsituaties diverse zaken tussen beide veilingen besproken worden.

Thuiskoopsysteem verkoopt goed

Demyttenaere refereerde verder nog aan het efficiënte thuiskoopsysteem waarbij de handel vanaf hun thuisadres mee kunnen doen bij het veilen voor de klok. Inmiddels wordt 43 procent van de REO omzet zo verkocht. Ook het voorverkoopsysteem van Flandria prei (via de klok) voldoet prima. Inmiddels wordt 30 procent van de Flandria prei in de meest diverse verpakkingen aangeboden.
Op de lange termijn wil REO naar een digitaal bemiddelingssysteem.

Of registreer je om te kunnen reageren.