Vollegrond

Nieuws

Nieuw onderzoek in ‘kleine’ gewassen

Het Fonds Kleine Toepassingen heeft negen aanvragen gehonoreerd voor onderzoek naar de toepassing van middelen in ‘kleine gewassen’ waaronder asperge, rettich, bonen met peul, aardbei en kleinfruit.

In de eerste aanvraagronde zijn door het Fonds Kleine Toepassingen Gewasbeschermingsmiddelen 2015-2019 negen aanvragen voor financiële ondersteuning voor onderzoek- en toelatingkosten gehonoreerd. Het gaat om een totaalbedrag van 170 duizend euro. In de groente- en fruitsector komt er onderzoek naar de bestrijding van onkruid in asperge, rettich, aardbei en kleinfruit. Verder start er onderzoek naar de bestrijding van Sclerotinia in bonen met peul.

Nieuwe datum indienen aanvragen

De volgende aanvraagronde van het Fonds Kleine Toepassingen sluit op 14 februari 2016. Het aanvraagformulier en reglement voor het Fonds zijn te vinden op: www.specialitycrops.eu.

Fonds Kleine Toepassingen

Het Fonds Kleine Toepassingen is een gezamenlijk initiatief van het agrarisch bedrijfsleven, de toelatinghouders en de overheid en biedt financiële ondersteuning voor de toelating van chemische en groene gewasbeschermingsmiddelen en voor ontheffing van biologische bestrijders voor kleine toepassingen. Het gaat hierbij om belangrijke toepassingen die, vanuit de toelatinghouder gezien, als niet rendabel beschouwd worden. Het Fonds wordt ingezet voor financiering van projecten binnen het Expert Centre Speciality Crops. De gelden worden beheerd door de Stichting Kleine Toepassingen Gewasbeschermingsmiddelen, die speciaal hiervoor door Nefyto en LTO Nederland is opgericht.

Of registreer je om te kunnen reageren.