Vollegrond

Nieuws

Krijg hulp bij bemestingsplan online

Door een adviseur of voorlichter te machtigen, kan die voortaan meehelpen bij het online opstellen van een bemestingsplan. Aan de online applicaties TerraDecide van Eurofins Agro en de Nutrinorm Bemestingsplanner van OCI Agro is een machtigingsmodule gekoppeld die dat mogelijk maakt.

De online applicaties TerraDecide van Eurofins Agro en de Nutrinorm Bemestingsplanner van OCI Agro, waarin boeren en tuinders online hun bemestingsplan kunnen maken, hebben een nieuwe functionaliteit. Vanaf nu kunnen boeren en tuinders hun adviseur of voorlichter machtigen om online samen aan het bemestingsplan te werken. Dit zorgt voor een efficiënte manier van samenwerken. De boer of tuinder kan zelf bepalen wie hij machtigt. Voor de voorlichter en adviseur heeft de nieuwe functionaliteit als voordeel dat hij nu alle klanten die hem machtigen vanuit dezelfde online omgeving kan helpen.

Overzichten per bedrijf

Met behulp van TerraDecide  en Nutrinorm Bemestingsplanner kunnen boeren en tuinders per perceel de bemesting afstemmen op de behoefte van het gewas. Het programma maakt gebruik van de analyses van Eurofins Agro. De bemestingsplanapplicatie voorziet in overzichten die op bedrijfsniveau laten zien of aan de wettelijke normen wordt voldaan. De organische stofbalans geeft op perceelsniveau aan of de hoeveelheid in de bodem terugloopt, gelijk blijft of toeneemt.

Inloggen of registreren

Voor gebruik van het programma TerraDecide zijn de inloggegevens van het applicatieplatform Springg (www.springg.com) nodig. Gebruikers die al andere applicaties van Springg gebruiken, zoals Mijn Kuilen en Mijn Percelen, hoeven zich niet opnieuw te registreren, maar kunnen gelijk inloggen en TerraDecide gebruiken. De Nutrinorm Bemestingsplanner is te bereiken via www.nutrinorm.nl. Na inloggen (of registreren) kan de Bemestingsplanner gebruikt worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.