Vollegrond

Nieuws

Jaar van de Boon feestelijk van start

Het Internationale Jaar van de Boon, onlangs afgekondigd door de Verenigde Naties, is 6 januari 2016 officieel van start gegaan. In maar liefst 32 landen vonden evenementen rond de boon plaats. Dit om aandacht te vragen voor de wereldwijde én landelijke campagne om de boon als gezond en lekker voedingsmiddel op de kaart te zetten.

In Amsterdam werd het Jaar van de Boon in typisch Hollandse sferen ingeluid op de schaatsbaan op het Museumplein. Met oud-schaatskampioen Erben Wennemars die een schaatsclinic verzorgde op de ICE Amsterdam IJsbaan en TV-kok Mathijs Vrieze die de 'koek en zopie' verzorgde in de vorm van smakelijke bonengerechtjes.

Erben Wennemars: "Bonen leveren langdurige energie, die je goed kunt gebruiken als je beweegt en sport. Ik ben een groot liefhebber en eet graag bonen voor of na een training of clinic." Mathijs Vrieze bereidde een pittige pompoensoep met linzen, brood met bonenspread en een kleurrijk bonenpotje: "Bonen zijn niet alleen supergezond, maar vooral heel erg lekker. De variatiemogelijkheden zijn oneindig. Daarom inspireer ik graag met recepten, want de boon is gelukkig weer hip!"

Meer over het jaar van de boon op www.blijeboon.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.