Vollegrond

Nieuws

HAS zet online cursus Telen Zonder Daglicht op

HAS Hogeschool heeft een online cursus Telen Zonder Daglicht ontwikkeld. De cursus is bedoeld voor internationale professionals uit de tuinbouw, stadslandbouw en andere gerelateerde sectoren. De online versie van Telen Zonder Daglicht start op 31 januari 2016 en wordt in het Engels gegeven.

HAS Hogeschool heeft inmiddels meer dan 5 jaar ervaring met het succesvol telen van gewassen in klimaatkamers. De nu ontwikkelde cursus wordt gegeven in de eigen online omgeving SPOC (Small Private Online Course). Met het aanbieden van de cursus online krijgt HAS de mogelijkheid haar eigen kennis en ervaring te delen met professionals uit de hele wereld. De cursus is bedoeld voor mensen die werken in de internationale plantaardige sector en die een HBO-diploma (of hoger) hebben in biologie of aanverwante wetenschappen.

Cursus met tien modules

De online cursus bestaat uit tien modules en wordt in het Engels aangeboden. Elke module bestaat uit korte lezingen, live chatten met de docent, een platform om met mede-cursisten te chatten, kennistesten en opdrachten. Professionals kunnen zich met de online cursus waar ook ter wereld laten inspireren door deze nieuwe aanpak van de productie van planten en de marktkansen die dit met zich meebrengt. De inzichten uit deze online cursus zijn direct te vertalen naar de huidige tuinbouw en vollegrondsteelten, stelt HAS Hogeschool.

Meer informatie over deze cursus staat op www.haskennistransfer.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.