Vollegrond

Nieuws laatste update:22 jan 2016

Duitse sluitkooloogst voor helft de mist in

De Duitse oogst van rode kool en wittekool is voor rond de helft mislukt. Dat meldt de federatie van de groenteconservenindustrie, Bundesverband der Obst-, Gemüse- und Kartoffelverarbeitenden Industrie (BOGK).

Voor het eerst sinds jaren zal zowel bij rode kool als wittekool binnen afzienbare tijd sprake zijn van een grote schaarste. "In mei kan het al voor rode kool krap worden, op zijn laatst in juli wordt zuurkool een schaars product," aldus de prognose van BOGK. "De schaarste zal hoogstwaarschijnlijk ook een duidelijk effect op de prijzen krijgen." Voor de niet aan leverantiecontracten gebonden volumes betalen de fabrikanten drie tot vier keer meer dan de contractprijzen, constateert de federatie. De misoogst is een gevolg van enerzijds de droogte in het zuiden van Duitsland en anderzijds de te grote hoeveelheden neerslag in het noorden.

Of registreer je om te kunnen reageren.