Vollegrond

Nieuws

Duitse prei heeft last van sneeuw en vorst

In Noord- en Oost-Duitsland is de aanvoer van prei door de weersomstandigheden gestokt. Omdat er bovenregionaal nog ruim voldoende prei ter beschikking staat, en gelijktijdig de vraag wat kwakkelend is, heeft het nog niet tot een wezenlijke verandering in de markt geleid.

Wel leidde de ontstane situatie tot een lichte stijging van de gemiddelde groothandelsprijzen, volgens een bericht van AMI op Fruchthandel.de, maar dat was niet het gevolg van krapte op de markt. Voor Duitse klasse I prei werd op de groothandelsmarkten ongeveer evenveel betaald dan voor uit Nederland geïmporteerde prei. Voor Belgische prei werd iets minder betaald. Mochten de winterse omstandigheden in Noord- en Oost-Duitsland aanhouden en zich uitbreiden over een groter gebied, dan is de verwachting dat de prijzen zullen gaan stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.