Vollegrond

Nieuws

Patrouilles tegen dieseldiefstal

Limburgse agrariërs willen patrouilles gaan organiseren om diefstal van diesel te voorkomen. Het is de bedoeling dat medewerkers van een securitybedrijf die ’s nachts gaan uitvoeren.

De diefstal van diesel uit tanks van beregeningsinstallaties loopt de spuigaten uit, vinden agrariërs in de Limburgse gemeenten Leudal en Peel en Maas. Het zou gaan om zeker tien tot vijftien gevallen met diefstallen tussen de 500 en 1.000 liter. Dat meldt Dagblad De Limburger. Bij de huidige dieselprijzen gaat het dan al snel om bedragen van €600 à €650 tot het dubbele daarvan. Volgens voorzitter Giel van Herten van de LLTB-afdeling De Winning (Leudal en Maasgouw) valt diefstal van diesel niet of nauwelijks te verzekeren.

Betaalbaar houden

Daarom willen de agrariërs een dieselwacht instellen. Medewerkers van een securitybedrijf zouden 's nachts patrouilles moeten gaan uitvoeren op plekken waar beregeningsinstallaties staan. Om het betaalbaar te houden, benadert de LLTB-afdeling van Leudal en Maasgouw boeren en tuinders met de vraag of ze aan het anti-diefstalproject willen meedoen en meebetalen. De agrarische belangenvereniging heeft ook offertes op gevraagd bij enkele securitybedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.