Vollegrond

Nieuws laatste update:3 aug 2015

Nieuw aspergeras staat op rand van introductie

Limgroup heeft een nieuw aspergeras dat het veredelingsbedrijf vrijwel zeker dit najaar gaat introduceren. Het ras staat nu nog bekend onder het nummer K 1507.

Het nummer K 1507 valt op het Aspergedemoveld van Limgroup op door het hoge begin van de vorming van het loof. Pas op pakweg 30 centimeter boven de grond beginnen de stengels te vertakken. Een voordeel daarvan is dat er meer wind onderdoor het gewas waait. Het ras heeft de vroegheid van Gijnlim en maakt een heel 'agressieve' start. Het geeft dus snel veel kilo's. Na zo'n zestig dagen valt de productie wel terug, zodat de totale productie het niveau van Gijnlim niet haalt. De productie is vergelijkbaar met het productiepotentieel van Grolim en de dikte is vergelijkbaar met die van Avalim. De kopsluiting is volgens Piet Beurskens van Limgroup uitstekend. "Op die eigenschap de beste die we hebben en daarmee bij uitstek geschikt voor vervroeging onder mini-tunnels."

Excursie

Het nieuwe ras werd gepresenteerd tijdens een veldexcursie op het Aspergedemoveld van Limgroup op 23 juli. De excursie werd georganiseerd door Aceera. Dit jaar werd het ras onder mini-tunnels geoogst van 10 april tot 10 mei. Door omstandigheden werden de tunnels op het demoveld zo'n zeven dagen later geplaatst dan in de praktijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.