Vollegrond

Nieuws laatste update:24 jun 2015

Nieuwe aspergesnijder voor stukken

De snijmachine van JFPT/Foodlife snijdt asperges in de gewenste stukken tot maximaal 8 centimeter. Met de machine zijn te korte of ‘onthoofde’ asperges nog tot een verkoopbaar product te maken.

Via een soort van trechter aan de bovenkant van de snijmachine van JFPT/Foodlife worden de asperges in de machine ingevoerd. Binnenin worden de asperges in stukken gesneden door een ronddraaiend mes dat aan twee uiteinden snijdt en aangedreven wordt door een kleine elektromotor. De lengte van de stukken is variabel instelbaar - tot maximaal 8 centimeter - door het mes in hoogte te verstellen. Door korte of 'onthoofde' asperges te gebruiken, is van afvalproduct nog een verkoopbaar product te maken.

De machine kost €3.200, exclusief btw. De fabrikant presenteerde de snijmachine op de Asperge Demodag bij Martens Asperges in Tienray. De machine is met name geschikt voor telers die doen aan thuisverkoop.

Of registreer je om te kunnen reageren.