Vollegrond

Nieuws

Kok Mathijs Vrieze opent aspergeseizoen 2015

Het aspergeseizoen 2015 is officieel geopend door TV-kok Mathijs Vrieze. Hij werd tevens benoemd tot aspergeambassadeur 2015. De opening vond dit jaar plaats in Museum De Locht in het Limburgse Melderslo.

Voor de veertiende keer is op de tweede donderdag van april het aspergeseizoen officieel geopend.  Het decor voor de officiële opening was dit jaar het 25 jaar bestaande Museum De Locht in Melderslo. Het museum begon als streekmuseum voor de asperge- en champignonteelt, maar is door de jaren heen flink uitgebreid en breder georiënteerd. Zo is staat er inmiddels ook een klein formaat van een professionele kas.

Het thema van de nationale aspergecampagne is dit jaar: 'Proef de lente! Back to the roots'. Daarmee verwijst het Nederlands asperge centrum naar de bakermat van de Nederlandse asperges: Zuidoost-Nederland waar 95 procent van de Nederlandse asperges vandaan komen. Daarnaast is de regio de thuisbasis voor de belangrijkste aspergeveredelingsbedrijven en –plantenkwekers.

De jaarlijkse opening van het Nationale Aspergeseizoen wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband Dubbel A. Daarin zijn vertegenwoordigd: Aceera BV, Brabants Asperge Genootschap, Nationaal Aspergemuseum de Locht, the Greenery en ZON fruit & vegetables. Dubbel A organiseert de nationale opening van het aspergeseizoen onder regie van het Nederlands asperge centrum.

Of registreer je om te kunnen reageren.