Vollegrond

Nieuws

Savooiekool van veld gestolen

Onbekenden hebben in het afgelopen weekend meer dan 1.500 savooiekolen gestolen van een veld bij het Belgische Merchtem.

De diefstal werd ontdekt door tuinder Eli Geeroms en zijn vrouw Chantal toen ze dinsdagochtend zelf de kolen wilden gaan oogsten.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Geeroms teelt acht hectare groente waaronder ook koolraap en andijvie. ''Toen we bij de akker aankwamen zagen we dat een groot deel van de kolen was verdwenen. Het gaat om een strook van 12 meter breed en 120 meter lang, goed voor meer dan 1.500 kolen. De daders hebben ook precies de plek met de mooiste kolen uitgekozen. Dit hebben we nog nooit meegemaakt,'' aldus Chantal tegenover de Vlaamse krant. Volgens de teler is de buit, die vermoedelijk naar Frankrijk is verdwenen, zeker 1.500 euro waard. Omwonenden verklaarden later tegenover de politie dat ze zaterdagavond een onbekend voertuig in de buurt hadden gezien. In het veld zelf zijn ook sporen van wat lijkt op een kleine tractor aangetroffen.

Ruud Peys

Of registreer je om te kunnen reageren.