Vollegrond

Nieuws

Dieven aan de haal met groene kool

Opsporing verzocht: 800 groene kolen. Want dat is de buit waarmee enkele dieven in het Belgische Hamme aan de haal gingen.

De dieven moesten de kool wel zelf even snijden en opladen. De verdiensten zijn ook niet toereikend om er veel wilde dingen mee te doen: de kolen zouden in het allerbeste geval zo'n €1.800 opbrengen.

"Met een zware trekker en met de hulp van verschillende handlangers moeten ze de diefstal hebben uitgevoerd", zegt Chantal Moyson, het slachtoffer van de koolkraak. Ze staart naar haar verwoeste veld. Over een breedte van ruim 12 meter en een lengte van minstens 120 meter zijn de groene kolen verdwenen. Ze vermoedt dat de dieven wisten wat ze deden: de grootste kolen hebben ze meegenomen. "Normaal kost een groene kool zo'n 10 tot 20 cent, maar nu is die prijs opgelopen omdat er weinig aanbod is. Maar dat dieven daarvoor de moeite doen om kolen te stelen, vind ik wel extreem", zegt Moyson.
De politie is een onderzoek gestart. Volgens de Belgische strafwet gaat het hier om moeskopperij, of de diefstal van groenten, fruit, gewassen of een (deel van de) oogst. De straf stelt niet zo veel voor, die zou  in dit geval oplopen tot amper €350, aldus een politiewoordvoerder.

Bron: Belgisch Nieuwsblad

Of registreer je om te kunnen reageren.