Vollegrond

Nieuws laatste update:29 jan 2016

Herbicide Quickdown toegelaten

Quickdown heeft ter bestrijding van eenjarige breedbladige onkruiden een toelating gekregen in de onbedekte teelt van asperge en de zaadteelt van witlof. Daarnaast is er een toelating in de onbedekte teelt van aardbei, bessen, braam- en framboosachtigen.

De toepassing in de onbedekte teelt van asperge is tussen de rijen, op de looppaden, ook tijdens de oogstperiode. In de onbedekte teelt van zachtfruit is er een toelating tegen eenjarige breedbladige onkruiden, maar tevens voor de bestrijding van opslag. Verder is het middel toegelaten in onder andere de zaadteelt van witlof, kruiden, peulvruchten, bieten, cichorei en groenbemesters.

Quickdown bevat de werkzame stof pyraflufen-ethyl, een contactherbicide dat vooral werkzaam is tegen tweezaadlobbigen. Het middel is sterk tegen kleine brandnetel, melde-soorten, zwarte nachtschade en klein kruiskruid. Het middel toepassen met een schermkap. Als de ruggen bij asperge bedekt zijn met folie is dat niet nodig.

Er is voor deze toepassingen geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Er wordt daarom aangeraden een proefbespuiting uit te voeren, voordat het middel gebruikt wordt. Gebruik van dit middel in deze toepassingsgebieden, komt voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Of registreer je om te kunnen reageren.