Vollegrond

Nieuws

Bouckaert presenteert een preirooier met cabine

Machinebouwer Bouckaert heeft een nieuwe variant aan haar assortiment preirooiers toegevoegd: een zelfrijder op rupsbanden met een afgesloten cabine. De machine werd onlangs op de Werktuigendagen in Oudenaarde gepresenteerd.

De nieuwe Bouckaert-preirooier rooit met klembanden en draait de prei op een rolcontainer. Dat systeem is voor Bouckaert niet nieuw en ook niet dat de rooier op rupsbanden staat. Wel nieuw is dat er een cabine op de rooier zit. Die cabine, die doet denken aan een cabine van een graafmachine, staat niet in de rijrichting, maar 90 graden gedraaid. Daardoor heeft de chauffeur zicht op het rooien met de klembanden en rijdt hij zijwaarts. LED-verlichting zorgt ervoor dat hij ook in het donker prima kan werken, volgens een beschrijving van de machine in Proeftuinnieuws.

Onder zwaardere omstandigheden te gebruiken

Op de machine is plaats voor twee rolcontainers of twee standaard containers. Door de rupsbanden is de machine onder zwaardere omstandigheden te gebruiken. De machine is lichter en compacter gemaakt om aan de gewichtslimiet van de rupsbanden te kunnen voldoen. Voor het uitkloppen van de wortels zorgen rubberen vingers op een hydraulisch verstelbaar rad dat tegen de richting van de gerooide prei in draait.

Of registreer je om te kunnen reageren.