Vollegrond

Nieuws

Bejo Zaden introduceert app Cropalyser

Een app die de vertrouwde ziekten en plagen gidsjes vervangt. Dat is wat Bejo Zaden heeft ontwikkeld met de Cropalyser. Tot nu toe zijn van vier gewassen de ziekten en plagen in beeld gebracht.

Op het beginscherm van de app Cropalyser kan gekozen worden uit de gewassen peen, kool, rode biet en ui. Vervolgens volgt er een keuze uit schimmels, bacteriën, virussen, nematoden, insecten, fysiologische verschijnselen, gebreksverschijnselen en Phtoplasma. Daarna volgt bij de ziekten en plagen per categorie een overzicht van de belagers die in dat gewas voorkomen. Van iedere belager staan de symptomen beschreven, voorzien van een foto van het ziektebeeld. Aan de hand van de app kan in het veld met de telefoon een diagnose worden gesteld van een aantasting. De Cropalyser is daarmee een praktisch hulpmiddel om ziekten en plagen te identificeren. Verder geeft de app informatie over de gezondheid en groei van het gewas in veertien te kiezen talen.

Zoeken naar ziekten

De zoekfunctie in de Cropalyser is een tool die via het beantwoorden van vragen leidt naar onregelmatigheden, het analyseren van groeiontwikkelingen en het herkennen van symptomen. Tevens geeft de app een advies over gewascontrole en preventie van ziekten en plagen. Bejo gaat de app uitbreiden met meer gewassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.