Vollegrond

Nieuws laatste update:12 okt 2015

Light4Food in Horst wint ondernemersprijs 2015

Jaarronde productie van tuinbouwgewassen onder ledverlichting op elke plek of gebouw. Light4Food maakt en test deze toepassing en krijgt voor haar activiteiten op 19 november de Jo Janssenprijs 2015 overhandigd. Stichting Ondernemersprijs Horst aan de Maas kende de prijs toe.

Light4Food is een innovatieve onderneming uit Horst die zich richt op het ontwerpen, produceren en monteren van duurzaam gesloten teeltsystemen voor de tuinbouwsector. Het doel is telen zonder daglicht in een gesloten ruimte, onder ideale klimaatcondities en lichtrecepten door middel van ledverlichting en met minimale input van middelen. Een optimale groei, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Volgens de Stichting Ondernemersprijs Horst aan de Maas zijn deze activiteiten dermate onderscheidend dat ze Light4Food tot winnaar van de Jo Janssenprijs 2015 hebben uitgeroepen. Ook getuigt het initiatief van lef, de wil tot samenwerken en hart voor de tuinbouw, aldus de jury die bestaat uit ondernemers uit Horst aan de Maas. Light4Food is een samenwerkingsverband tussen Peter Christiaens, Michel la Crois en René van Haeff. De prijs wordt 19 november uitgereikt.

Toelichting juryrapport

De jury schrijft in haar rapport: "De keuze is gevallen op de heren Christiaens, la Crois en van Haeff van Light4Food, omdat de samenwerking tussen deze 3drie initiatiefnemers, met alle drie een verschillende expertise (vanuit de tuinbouw, de champignonteelt en de techniek) heeft geleid tot deze innovatieve teelttoepassing. Jaarrond productie van tuinbouwgewassen op elke plek of gebouw. Light4Food maakt en test deze toepassing voor heel veel teeltsoorten waaronder sla, spinazie, komkommers en blauwe bessen. De maatschappelijke betekenis hiervan is enorm omdat het zal leiden tot meer duurzame teelten en besparing van logistieke kosten. Light4Food anticipeert hiermee op een bijzondere wijze op de veranderende marktomstandigheden, waarbij de ontwikkeling van een goed, gezond en duurzaam product de kern is."

Of registreer je om te kunnen reageren.