Vollegrond

Nieuws

'Flower Sprout gaat Europa veroveren'

Flower Sprout heeft in het Verenigd Koninkrijk in de afgelopen jaren vaste voet aan de grond gekregen. Volgens Tozer Seeds is in de komende maanden Europa aan de beurt.

In het Verenigd Koninkrijk werd Flower Sprout in 2010 geïntroduceerd bij de supermarktketen Marks & Spencer. Inmiddels ligt de kruising tussen spruitkool en boerenkool ook in de schappen van de filialen van Aldi, Asda, Netto, Sainsbury's and Waitrose. David Rogers, sales director bij Tozer Seeds, denkt dat nu het product is ingeburgerd in de UK, ook Europa klaar is voor een brede introductie van Flower Sprout. Dat meldt hij op fruitnet.com. In 2014 zijn onder de merknaam Flower Sprout de eerste proeven gedaan in Nederland, Duitsland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Volgens Rogers heeft dat geresulteerd in een aantal geïnteresseerde retailers. Het product zou van eind oktober tot maart in de winkels moeten liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.