Vollegrond

Nieuws

Examens voor T-rijbewijs in trek

Tussen 1 juli en 1 september zijn er 71 praktijkexamens en 310 theorie-examens afgelegd voor het T-rijbewijs. Dat zijn er veel meer dan waarmee het CBR rekening hield, omdat er in het eerste half jaar van 2015 al 4 duizend examens voor een trekkercertificaat werden afgelegd.

Sinds 1 juli geldt dat bestuurders die vanaf die datum zestien jaar zijn geworden een T-rijbewijs moeten hebben voor het besturen van trekkers en zelfrijdende werktuigen op de openbare weg. Sindsdien zijn er tot 1 september 71 praktijkexamens en 310 theorie-examens afgelegd. Dat is veel meer dan verwacht, omdat er in het eerste half jaar van 2015 al 4.000 examens werden afgelegd om een trekkercertificaat te halen. En dat was weer meer dan de 3 duizend examens die in voorgaande jaren gemiddeld in die periode werden afgelegd voor een trekkercertificaat.

Praktijkexamens op 93 plaatsen

Wie een trekkercertificaat heeft behaald, kan dat omruilen voor het huidige T-rijbewijs. Dat hebben in 2015 inmiddels 2.000 mensen gedaan. Er staan volgens een brief van minister van verkeer Melanie Schultz van Haegen aan de Tweede Kamer momenteel nog 184 theorie-examens voor 2015 gepland. Inmiddels voldoen er 21 trekkers aan de eisen voor een examenvoertuig en kan er op 93 plaatsen praktijkexamen worden afgelegd. Voor het theorie-examen kan dat op de 20 CBR locaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.