Vollegrond

Nieuws

Veiling REO verkoopt witlof in nieuw concept

Onder het kwaliteitsmerk Tomabel worden op Veiling REO al jaren tomaten verkocht. Sinds vandaag wordt onder dat concept ook witlof aangeboden.

Al eerder werden aardbeien, babyleaf, slaspecialiteiten, (bio) oesterzwammen, (bio) bruine champignons, witte champignons en veldsla aan het concept toegevoegd.Er zijn elf witloftelers die op Veiling REO Veiling sinds vandaag witlof aanbieden onder het kwaliteitslabel Tombabel. Om onder het kwaliteitslabel te mogen leveren, moesten de telers voldoen aan extra criteria rond kwaliteit. Die optimale productkwaliteit wordt gegarandeerd via extra controles, zoals die staan beschreven in protocollen. Tevens biedt het rechtstreekse contact met de handel en de grote flexibiliteit van de Tomabel telers een toegevoegde waarde. Tomabel onderscheidt zich verder door opvallende verpakkingen.

Witloftelers dachten mee bij de toevoeging van witlof aan het label Tomabel. Ze gaan nog jonger oogsten, wat ten goede komt aan de pitlengte en de houdbaarheid. Bovendien is er extra aandacht voor de presentatie. Naast het aantal kroppen per kist vinden de telers het ook belangrijk om een minimum en een maximumgewicht per krop te handhaven. Zo zorgen ze voor een homogene kist witlof.

Of registreer je om te kunnen reageren.