Vollegrond

Nieuws

Vertimec krijgt opnieuw vrijstelling in witlof

Het ministerie van Economische Zaken heeft een tijdelijke vrijstelling verleend voor het gewasbeschermingsmiddel Vertimec Gold in de teelt van witlofwortels.

Het middel heeft een tijdelijke toelating gekregen in de teelt van witlofwortels ter bestrijding van de witlofmineervlieg. De vrijstelling geldt van 1 juli tot oktober van dit jaar. Vertimec Gold is na het verdwijnen van dimethoaat het enige middel dat tegen witlofmineervlieg (tijdelijk) mag worden ingezet.

Het middel mag twee keer per teelt worden toegepast in een dosering van 0,5 liter per hectare. De fabrikant adviseert om Agral Gold toe te voegen voor een optimale opname in het blad. Die dosering is 20 milliliter per 100 liter water. Bij een traditionele spuitmachine is minimaal 400 liter water nodig voor een goede doordringing in het gewas. De toepassing kan het beste onder bewolkte omstandigheden of later in de avond worden uitgevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.