Vollegrond

Nieuws 1 reactie

Verhoogde Kubota voor aspergeteelt

Loonbedrijf Van Gestel in het Brabantse Hapert is onder meer actief in de aspergeteelt. Eigenaar Hans van Gestel was voor het bemesten en het oprollen van folie op zoek naar een trekker met hoge bodemvrijheid, zodat hij tussen de hoge ruggen kon rijden.

Dat waren niet de enige eisen, want de trekker moest ook een kleine draaicirkel hebben. Bovendien wenste Van Gestel een goed weggedrag, want zijn klanten zitten tot 60 km van zijn bedrijf.

Die trekker was er niet, dus verbouwde Van Gestel een bestaande trekker. Dat werd een Kubota M 110 GX. Die trekker heeft dankzij de portaalassen al een bodemvrijheid van 65 cm, maar Van Gestel wilde meer. Hij liet onderdelen maken voor tussenstukken in de fusees van de portaalas voor. Hij verhoogde de cabine en zette er de grootst mogelijke wielen onder, met bandenmaat 380/95R54. Deze ingrepen resulteren in een bodemvrijheid van 80 cm. Er waren nog wat kleinere aanpassingen nodig, zoals het verhangen van de dieseltank. Ook de drijfmesttank is aangepast, onder meer door een gestuurde dissel.

 

Bron: Boerderij

Foto

  • Verhoogde Kubota voor aspergeteelt
    Foto: Bert Jansen

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.