Vollegrond

Nieuws

Peter van Dijck wint Prix d’Asperge

Van Dijck Groenteproducties in America heeft de Prix d’Asperge 2014 ontvangen. Directeur Peter van Dijck kreeg de prijs overhandigd in het stadhuis van Venlo door de Limburgse Gouverneur Theo Bovens.

Van Dijck Groenteproducties krijgt de prijs voor het succesvolle ondernemerschap in de agribusiness en vanwege het feit dat het bedrijf door innovatie in de bedrijfsvoering op grootschalige wijze een hoge productie van diverse groente tot stand brengt en deze met uitstekende versheid snel aan de afnemers levert, aldus het juryrapport. Daarnaast prijst de jury de inzet van Van Dijck als bestuurslid van Fossa Eugenia, een euregionale telersvereniging met 26 leden.

De Prix d'Asperge is een initiatief van de Stichting Promotie Aspergerie en wordt sinds 1993 jaarlijks uitgereikt aan personen, ondernemingen of instellingen die met visie en inzet de economische, maatschappelijke of culturele belangen van de regio Noord- en Midden-Limburg een speciale dienst bewijzen. De winnaar moet een bijdrage leveren aan de promotie en identiteit van deze regio in nationaal en euregionaal verband. De Prix d'Asperge is een bronzen beeldje, gemaakt door Sjer Jacobs, dat twee asperge-etende mensen voorstelt. De bijbehorende geldprijs van 5.000 euro heeft Peter van Dijck doen toekomen aan de Nierstichting.

Of registreer je om te kunnen reageren.