Vollegrond

Nieuws

Etiket van Movento is uitgebreid

Movento heeft een toelating gekregen in de onbedekte teelten van rucola, veldsla en aromatische kruidgewassen. In witlof was er al een toelating, maar daaraan is het gebruik tegen wortelluis toegevoegd.

Het gebruik van Movento in de genoemde teelten is beoordeeld conform de 'vereenvoudigde uitbreidingsprocedure'. Er is voor deze toepassingen dan ook geen of slechts beperkt onderzoek naar werkzaamheid en fytotoxiciteit uitgevoerd. Er wordt daarom door fabrikant Bayer CropScience aangeraden altijd een proefbespuiting uit te voeren, voordat het middel gebruikt wordt. Gebruik van het middel komt voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker. Daarnaast is een belangrijke wijziging dat Movento niet meer alleen als insectenbestrijdingsmiddel maar nu ook als mijtenbestrijdingsmiddel toepasbaar is in de genoemde gewassen.

Naast de uitbreiding zijn er ook een paar aanpassingen in de bestaande gebruiken doorgevoerd. Movento is alleen nog toegelaten in onbedekte teelten van kool, braam en framboos, en niet langer in de bedekte teelten van die gewassen. Tevens is de toelating in lamsoor vervallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.