Vollegrond

Nieuws

Groenteverwerker Oerlemans verkocht

Groenteverwerker Oerlemans Foods uit Venlo is verkocht aan investeringsmaatschaappij H2 Equity Partners. Eerder lukte het niet Oerlemans te verkopen aan conservenfabrikant Baltussen.

Oerlemans produceert vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten. Het bedrijf wordt geleid vanuit Venlo en realiseert met 740 werknemers en 4 merken een omzet van circa 135 miljoen euro. Het bedrijf neemt vooral van Nederlandse telers groente af onder contract via commissionair Rijko.

In 2013 leek Oerlemans te worden toegevoegd aan conservenfabrikant Baltussen. Die gaf aan met telers een nieuwe samenwerking te willen aangaan voor langere periode en af te willen van jaarcontracten. Niet duidelijk is of onder de nieuwe eigenaar die weg ook wordt bewandeld. Oerlemans heeft een vestiging in Polen, waar met name omzetgroei wordt verwacht. Rijko zou de teelt in Polen organiseren in verenigingen, net als Nederland.

De nieuwe Nederlandse eigenaar H2 zegt er naar uit te zien om Oerlemans als onderneming verder te versterken. H2 beheert een vermogen van circa 500 miljoen euro en investeert in middelgrote ondernemingen in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Volgens H2 heeft Oerlemans met operaties in Nederland en Polen een uitstekende uitgangspositie.

Of registreer je om te kunnen reageren.