Vollegrond

Nieuws 1 reactie

Lidl: alleen nog eerlijke aardbeien en asperges

Supermarkt Lidl wil behalve champignons ook asperges en aardbeien onder het sociaal keurmerk Fair Produce gaan verkopen.

Sinds vorig jaar is Lidl al voortrekker van het keurmerk door volledig op gecertificeerde champignons over te gaan. Producten met het Fair Produce stempel zijn gecontroleerd op een goede naleving van arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers op de bedrijven in teelt, handel en verwerking. Naleving van de cao, uitbetaling van een eerlijk loon en goede huisvesting van arbeidsmigranten staan centraal. Zo'n 100 telers en 40 bedrijven in de handel en verwerking zijn gecertificeerd.

Ook in de asperges en de aardbeien werken veel arbeidsmigranten en ander laagbetaald tijdelijk personeel. Lidl wil al vanaf het komend teeltseizoen de garantie geven dat deze producten op een eerlijke wijze in de winkel terecht zijn gekomen. De uitbreiding van het keurmerk werd vorig jaar al ingezet met een pilot, waarin een aantal aardbeien- en aspergetelers voor Lidl aan de slag ging.

Uitbreiding over grens

Stichting Fair Produce liet vorige week ook al weten haar activiteiten te willen uitbreiden naar het buitenland, te beginnen met Duitsland.

Eén reactie

  • s heuvel

    Waarom ook niet Fair Trade ?

Of registreer je om te kunnen reageren.