Vollegrond

Nieuws 872 bekeken

Seminis heeft prei-assortiment compleet

Met de introductie van de preirassen SV3192ZE en SV3274ZL heeft zaadfirma Seminis haar prei-assortiment naar eigen zeggen compleet. De rassen zijn geschikt voor in de vroege herfstteelt.

Het nummer SV3192ZE is geschikt voor ter plaatse zaaien voor rooien in de vroege herfst en voor de industrie in de late herfst. Kenmerkend voor dit ras is de lange, uniforme en vaste schacht. Het ras is zeer gemakkelijk te schonen, sterk tegen bladbreuk en heeft een goede weerstand tegen bladvlekkenziekte en roest. Het opgerichte gewas is sterk tegen knobbelvorming.

Het nummer SV3274ZL is een groeikrachtig, uniform ras met een halflange schacht, geschikt voor de vroege herfstteelt. In verschillende testjaren in diverse teeltgebieden is gebleken dat de productie constant en goed is. Kenmerkend voor dit ras is het opgerichte blad met aaneengesloten bladeren. Het ras is sterk tegen bladbreuk en vlot te schonen. Daarnaast heeft dit ras een goede weerstand tegen bladvlekkenziekte en roest, en is het sterk tegen trips.

Of registreer je om te kunnen reageren.