Vollegrond

Nieuws

Proeftuin Zwaagdijk krijgt GEP-erkenning in België

Proeftuin Zwaagdijk heeft naast een GEP (Good Experimental Practice) voor Nederland nu ook een erkenning voor GEP in België verkregen.

Het certificaat betekent dat Proeftuin Zwaagdijk voortaan ook erkend toelatingsonderzoek kan uitvoeren voor middelen die in België om een toelating vragen.

De erkenning geldt voor proeven gericht op de benodigde gegevens voor een toelating rond werkzaamheid van gewasbeschermingsmiddelen en de effecten van deze middelen op de productie en kwaliteit van planten en plantaardige producten. De erkenning geldt voor vollegrondsgroenten, peulvruchten, chicorei, witlofwortelen, akkerbouwgewassen, grootfruit, kleinfruit (inclusief aardbeien in de open lucht) en teelten in tunnels.

Of registreer je om te kunnen reageren.