Vollegrond

Nieuws

Martens Asperges in race voor Tuinbouw Ondernemersprijs

Martens Asperges in Tienray is een van de vier kanshebbers op de Tuinbouw Ondernemersprijs 2015.

Volgens de nominatie van de jury vervult het bedrijf met 120 hectare asperges een voorbeeldfunctie voor collega's en mogen zij zich tot de top van de sector rekenen.

De concurrentie voor de 29e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs komt voor Martens Asperges van Chrysantenbedrijf Ardacia (op 3 locaties in het Westland), teelt- en handelsbedrijf Artemis in Honselersdijk (bloembollen) en Florensis in Zwijndrecht. Dat bedrijf produceert uitgangsmateriaal voor de sierteelt. Martens Asperges werd door Coöperatie Coforta / The Greenery voorgedragen voor de ondernemersprijs waarvan de winnaar op 7 januari in de Keukenhof in Lisse bekend gemaakt wordt.

120 hectare asperges

Martens Asperges teelt 120 hectare witte en groene asperges. Dankzij de teelt in kassen en minitunnels start het aspergeseizoen voor het bedrijf al in maart. De hele keten van productie tot distributie gebeurt onder één dak, te weten in de vorig jaar in gebruik genomen verwerkingsruimte annex winkel in Tienray. Naast in Tienray, zijn er verkooppunten in Overloon en Apeldoorn. Susan, Ron en Peter Martens leiden het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.