Vollegrond

Nieuws

Biologische tripsbestrijding in prei nog onmogelijk

Het lukt nog niet om tabakstrips in de openlucht teelt van prei aan te pakken met biologische middelen.

Dit concludeert het Proefstation voor de Groenteteelt in Kruishoutem na veldproeven met middelen op basis van onder andere zogenoemde entomopathogene schimmels en met plantenextracten, voor een deel met terpenen als werkzaam bestanddeel.

Van de getoetste schimmels is bekend dat ze in beschutte teelten insecten kunnen infecteren, zonder schade aan het gewas te veroorzaken. De plantenextracten bleken onder laboratoriumomstandigheden goed tegen trips te werken. Voor beide gold dat de werking niet kon worden door getrokken naar de teelt in de vollegrond.

De  biologische middelen werden getest naast in België tegen trips toegestane middelen  Mesurol 500 SC, Vertimec en op basis van spinosad (onder andere Tracer).

Of registreer je om te kunnen reageren.