Vollegrond

Nieuws

Bayer CropScience gaat strijd aan met resistente onkruiden

Vorige week opende Bayer CropScience haar Weed Resistance Competence Center (WRCC) in het Duitse Frankfurt.

Dat centrum moet een belangrijke stap voorwaarts worden in de strijd tegen resistente onkruiden. Nieuwe bestrijdingsstrategieën ontwikkelen en het wereldwijd delen van kennis staan centraal.

Als kernactiviteiten formuleert de fabrikant van gewasbeschermingsmiddelen het beter begrijpen van onkruid resistentiemechanismen en hun evolutie in het veld, het ontwikkelen en testen van nieuwe onkruidbestrijding strategieën en het delen van kennis over (nieuwe) onkruidbestrijding oplossingen in de gehele waardeketen.

Bayer CropScience onderkent met dit initiatief dat er dreiging uitgaat van een verder toenemende onkruidresistentie. Inmiddels is wereldwijd van 238 onkruiden bekend dat ze resistent zijn tegen diverse herbiciden.

Of registreer je om te kunnen reageren.