Vollegrond

Nieuws

Ton Besouw uit bestuur LLTB

LLTB-bestuurder en vakgroepvoorzitter Open teelten Ton Besouw legt per direct zijn bestuurlijke functies neer.

Zijn besluit speelt zich af tegen de achtergrond van het proces van bestuurlijke vernieuwing, waarin de Ledenraad van de LLTB heeft besloten dat het hoofdbestuur per 18 november 2014 zal bestaan uit vijf leden in plaats van de huidige zeven.

Het bestuur heeft zich de afgelopen periode naar het oordeel van Besouw onvoldoende zorgvuldig beraden op de consequenties van dit besluit voor de concrete invulling van de bestuurssamenstelling. "De gebrekkige communicatie in dit traject gedurende de afgelopen maanden heb ik als zeer teleurstellend ervaren en was voor mij aanleiding mijn bestuurlijke functies neer te leggen", aldus Besouw op de website van LLTB.

Het bestuur van de LLTB ziet zich daarmee geplaatst voor het afscheid van een ervaren en gedreven bestuurder, maar respecteert zijn besluit. Met instemming heeft het bestuur kennis genomen van het aanbod van Besouw zijn kennis en ervaring aan de Limburgse agrarische sector en met name de open teelten, beschikbaar te blijven stellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.