Vollegrond

Nieuws

Nieuwe knolselderij Markiz F1 in pilvorm

Het nieuwe knolselderijras Markiz F1 van Nunhems is beschikbaar als Prestinunpil. Dat is een speciale pil die de zaaibaarheid en de snelheid van het kiemen van knolselderij aanzienlijk verbetert.

Naast de Prestinunpil zorgt een speciaal kiemingsproces ervoor dat sinds 2012 de kwaliteit van pillenzaad van Nunhems aanzienlijk constanter is. Ook een nieuwe verpakkingsvorm draagt daartoe bij.

Markiz F1 is het ras dat de zaadfirma nu presenteert als Prestinunpil. De hybride droeg voorheen de naam NUN 00908 CEC F1. Het ras is groeikrachtig, hoog productief  en heeft een prima interne kwaliteit. Daarmee is het ras een goede aanvulling op de rassen Prinz en Rex F1 die eveneens geprofileerd worden als rassen voor de diepvries- en conservenindustrie. Rekening houdend met de schotresistentie van Markiz, luidt het advies om het ras na 10 mei te planten.

Op een proefveld in Kortrijk haalde Markiz F1 in 2013 een netto productie van 78 ton per hectare en Rex F1 76 ton. Er werd op 12 mei geplant en op 12 december geoogst.

Of registreer je om te kunnen reageren.