Vollegrond

Nieuws

Fruit Logistica-nominatie BrimaPack

Het verpakkingssysteem voor broccoli van BrimaPack in Ulft is op de komende Fruit Logistica in Berlijn (5 - 7 februari) genomineerd voor de Innovation Award 2014.

De nominatie heeft betrekking op de combinatie van de verpakkingsmachines van het type Nicepack en een specifieke verpakkingsfolie (Brimafilm AF). De folie is speciaal ontwikkeld voor broccoli en andere koolsoorten, met een materiaalsamenstelling en dikte waardoor een gestuurde uitwisseling mogelijk is van zuurstof (naar binnen) en CO2 (naar buiten). Het resultaat is een verlenging van de houdbaarheid van minimaal vijf tot acht dagen in vergelijking met andere verpakkingsvormen. Groenten & Fruit belichtte het verpakkingssysteem eerder in een artikel in april 2013. Het is in onderstaande bijlage te downloaden.

Oogstsysteem

BrimaPack introduceert op de vakbeurs daarnaast een nieuw systeem voor het oogsten en inpakken op het veld met een maximale oogstcapaciteit van drieduizend broccolischermen of ijsbergslakroppen per uur.

De eerste machines van dit type worden het komend voorjaar -buiten Nederland-  in bedrijf gesteld. De aandrijving op het veld is volledig elektrisch. Na de oogst is het systeem in 15 minuten weer transportklaar als een compacte voor verplaatsing naar het volgende perceel.

Dit oogstsysteem voor kleinere en middelgrote bedrijf is een vervolg op de 'full size' oogstsystemen van BrimaPack type Atlantis, Columbia of Discovery. Hierbij zijn de verpakkingsmachines gecombineerd met oogstsystemen tot 16 meter breed op de voorzijde van zelfrijdende oogstmachines (op rupsen of wielen). De capaciteit met deze machines is meer dan 7.000  eenheden per uur.

BrimaPack: Hal 3.1, Stand B-05

Foto

  • Fruit Logistica-nominatie BrimaPack

Of registreer je om te kunnen reageren.