Vollegrond

Nieuws

Engelse preitelers hardleers

Vijf grote telers bepalen de preiteelt in Engeland. Die bestaat voor 90 procent uit ter plaatse gezaaide prei. Maar Nederlands advies kan verandering brengen.

De preiteelt in Engeland ziet er net even wat anders uit dan we in Nederland en België gewend zijn. En de meeste Engelsen vinden niet dat ze zo nodig iets moeten leren van Nederlandse teeltadviseurs. Een uitzondering daarop is Strawson Limited. Op dit grote akkerbouwbedrijf wordt ook een ‘hoekje’ van 140 hectare beteeld met prei. Teeltadviseur Henry Rombouts wist er voet aan de grond te krijgen met zijn tips voor een beter rendement.

De volledige bedrijfsreportage door Stan Verstegen is te lezen in Groenten & Fruit editie 19 en is in het digitale magazine te vinden op pagina 30, 31 en 32.

Of registreer je om te kunnen reageren.