Vollegrond

Nieuws

Verlenging uitrijperiode dierlijke mest

Mest mag op bouwland tot en met 15 september worden uitgereden. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken in overeenstemming met staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu besloten.

Het besluit hangt samen met het ongebruikelijk koude en natte voorjaar van 2013. Voorwaarde voor de verlenging van de uitrijperiode is dat een groenbemester wordt ingezaaid. De regeling geldt voor alle gewassen (dus akker- én tuinbouwgewassen)

De uitrijperiode voor drijfmest op bouwland loopt normaal tot en met 31 augustus, als er uiterlijk op die datum een groenbemester is ingezaaid of aansluitend bloembollen worden aangeplant. Die periode wordt nu met twee weken verlengd om telers tegemoet te komen die het niet lukt om vóór 1 september zowel te oogsten als een groenbemester in te zaaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.