Vollegrond

Nieuws

LLTB brengt diefstal diesel in kaart

De LLTB roept Limburgse tuinders op om diefstal van diesel te melden bij een speciale infolijn. Op die manier wil de belangenorganisatie het probleem in kaart brengen en vervolgens zo nodig een actieplan ontwikkelen.

Dat sinds het afschaffen van rode diesel de diefstal van diesel uit dieseltanks, trekkers, vrachtwagens en beregeningsaggregaten in Limburg is toegenomen staat vast, want er komen bij de LLTB meer meldingen binnen dan voorheen. Hoe groot de omvang van de diefstallen precies is, is nog onduidelijk. De LLTB wil dit graag weten voordat zij in overleg met politie en andere betrokkenen overgaat tot het opstellen van een actieplan. Dat plan zal dan zeker preventieve maatregelen bevatten om diefstal zo goed mogelijk te voorkomen.

Een medewerker van de infolijn waar de diefstallen gemeld kunnen worden, noemt voorbeelden van diefstal van 200 tot 400 liter diesel, waaruit het sterke vermoeden ontstaat dat het om professionele criminaliteit gaat. Leden van de LLTB kunnen de infolijn (0900-46365582) op werkdagen bellen tussen 8:30 en 12:00 uur. Niet-leden kunnen diefstal melden op 0900-2355582.

Of registreer je om te kunnen reageren.