Vollegrond

Nieuws

Investeringsplannen in spuitmachines stabiel

Van de Nederlandse bloembollentelers, loonwerkers, akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers wil 9,5 procent in een nieuwe spuitmachine investeren. Dat blijkt uit onderzoek van agrimarketing- en marktonderzoeksbureau Agridirect.

Vorig jaar lag dit percentage op 9,4 procent. De hoogste investeringsintentie ligt met 10 procent bij de akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers. Het meest wordt gekozen voor een getrokken spuitmachine.

In de telefonische inventarisaties zijn 3.600 bloembollentelers, loonwerkers met spuitwerkzaamheden, akkerbouwers vanaf 20 hectare en vollegrondsgroentetelers vanaf 10 hectare onder andere ondervraagd over investeringsplannen in spuitmachines.

Ten opzichte van vorig jaar zijn de investeringsplannen in de bloembollen- en loonwerksector afgenomen. De akkerbouwsector is de enige sector waarin de investeringsintentie van vorig jaar is toegenomen, waardoor het algemene investeringsniveau in spuitmachines stabiel blijft.

45,5 procent van de bloembollentelers, 59,3 procent van de loonwerkers en 86,6 procent van de akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers met investeringsplannen voor een nieuwe spuitmachine kiest voor een getrokken spuitmachine. De keuze valt minder vaak op een zelfrijdende of gedragen spuitmachine.

Of registreer je om te kunnen reageren.