Vollegrond

Nieuws

Fusie REO zonder gevolgen marktaandeel

REO Veiling en Produco Groenteveiling fuseren in België. Dat zal het marktaandeel witlof van REO niet raken, stelt directeur Paul Demyttenaere van REO.

“De omzet van de 150 leden van Produco zat al in onze omzetgegevens. We hebben al jaren een zeer intensieve samenwerking. Daar is nu juridische zekerheid aan gegeven, maar het is dus zeker niet zo dat we er in één keer veel witlof bij krijgen.”

Met Produco laat REO zien dat het in Oost-Vlaanderen ook wil investeren in de teelt van met name witlof. De locatie in Wetteren kan mogelijk een modernisering voorzien. “We willen laten zien met investeringen dat die regio voor ons belangrijk is. Er wordt daar vooral witlof geteeld. We geloven echter wel in samenwerking met een regionale eigenheid. De zeggenschap over Wetteren blijft daar dus ook behouden.”

De samenwerking met Produco bestaat al vijftien jaar. Het teeltgebied in Oost-Vlaanderen is ook belangrijk voor de afzet op de Duitse markt. De fusie werd door beide algemene vergaderingen met unanimiteit bekrachtigd. Volgens Demyttenaere is dat uitzonderlijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.