Vollegrond

Nieuws laatste update:5 aug 2013

Faunafonds moet teler gewasschade betalen

Het Faunafonds moet fors over de brug komen in een zaak die was aangespannen door een Brabantse bospeenteler, die in 2005 een groot deel van zijn oogst verloren zag gaan.

Reeën en dassen beschadigden een groot deel van de oogst van de Brabander. Aanvankelijk was het Faunafonds van plan bijna 4.000 euro schadevergoeding toe te wijzen. Maar na bezwaren van de teler werd dat bedrijf uiteindelijk opgehoogd tot  bijna 90.000 euro. Bovendien kreeg de ondernemer nog een extra bedrag van ruim 36.000 euro vanwege het geleden renteverlies.

De bospeenteler constateerde in september 2005 dat reeën en dassen op 7 hectare bospeen grote schade hadden veroorzaakt. Door een taxateur werd de schade geschat op  in totaal ruim 89.000 euro.

De teler ging uiteindelijk met die toekenning nog niet akkoord, waardoor de zaak opnieuw aan de Raad van State werd voorgelegd. Waar het faunafonds in eerste instantie aan het kortste eind trok, was het nu de teler die juridisch in het stof beet. De vergoeding van 89.000 euro blijft echter overeind.

Of registreer je om te kunnen reageren.