Vollegrond

Nieuws

Europese Commissie wil verbod op fipronil

De toelatingen voor een zaadbehandeling met fipronil (Mondial) worden, op een enkele uitzondering na, als het aan de Europese Commissie ligt per 31 december 2013 ingetrokken. Dit vanwege de vermeende schadelijke effecten op bijen.

Alleen voor de behandeling van prei, uien en sjalotten die in het veld worden gezaaid, maar voor de oogst niet in bloei komen, maakt de Europese Commissie een uitzondering. Datzelfde geldt voor de behandeling van zaden die in kassen worden gezaaid van Chinese kool, paksoi, amsoi, koolrabi, bloemkool, broccoli, spruitkool en prei.

De Europese Commissie wil dat lidstaten de toepassing van fipronil vóór 31 december 2013 verbieden, met een uiterste gebruiktermijn tot 1 maart 2014. Een eerste bespreking van het voorstel van de Europese Commissie vindt op 15 en 16 juli plaats in het Standing Committee on the Food Chain and Animal Health (SCoFCAH).

Of registreer je om te kunnen reageren.