Vollegrond

Nieuws laatste update:12 jun 2013

Financiering onderzoek onderwerp op trekdag

Zou de witlofsector een particulier fonds in het leven moeten roepen om onderzoek op het gebied van gewasbescherming en dergelijke te financieren?

Met het verdwijnen van het PT verdwijnt immers een belangrijke bron voor onderzoeksgeld. De landelijke kerngroep witlof stelde deze vraag centraal in een enquête die ze onlangs naar de telers heeft gestuurd.

Het onderwerp komt ook ter sprake op de landelijke trekdag, georganiseerd door adviesbureau TTW en vollegrondsgroente.net. op vrijdag 28 juni aanstaande. De bijeenkomst wordt gehouden in Van de Valk-hotel Gorinchem.

Naast een uiteenzetting van de landelijke werkgroep over onderzoeksfinanciering zijn er verder inleidingen van Dirk Bakker (Van Iperen, Klaaswaal), Jacob van den Borne (ondernemer, aardappelsector) en Gerard Korse (ondernemer, Tolpoort, Zwaagdijk). Tussendoor is er ruimte voor discussie en onderling contact. Info en opgave: www.vollegrondsgroente.net, doorklikken op ‘agenda’, onderwerp ‘witlof trekdag’.

Of registreer je om te kunnen reageren.