Vollegrond

Nieuws laatste update:27 jun 2013

Nederlandse ijsbergsla vult Duitse markt aan

De prijzen van ijsbergsla in Duitsland lagen in de afgelopen weken op een beduidend hoger niveau dan in de voorgaande jaren. In week 22, 23 en 24 was dat iets meer dan 80 cent per bol. Het aparte voorjaar is daarvoor de verklaring.

In de drie voorgaande jaren werd in die weken tussen 40 en 60 cent per bol betaald, volgens een marktbericht van de ‘Bundensanstalt für Landwirtschaft une Ernährung’. De Duitse markt voor ijsbergsla werd in de afgelopen weken hoofdzakelijk door Duitse telers ingevuld; bij gaten in de aanvoer kwamen Nederland en Spanje in beeld. De prijs zakte van €1,20 in week 20 naar iets meer dan 80 cent in week 24 en die dalende tendens heeft zich daarna doorgezet door een toenemend aanbod, omdat plantingen bij elkaar lopen.

De aanvoer van bonte saladetypen was volgens het marktbericht tot week 24 gering, vanwege het slechte voorjaar, met wel met soms hoge prijzen tot gevolg. De prijzen van andijvie zaten met €1,15 per stuk in week 21 ook op een hoog niveau en daalde tot 85 cent  in week 24.

Of registreer je om te kunnen reageren.