Vollegrond

Nieuws

Rudis krijgt toelating in peen en broccoli

Het middel Rudis van Bayer CropScience is toegelaten in de teelten van peen, broccoli, pastinaak, koolraap en knolraap. Het middel is sterk tegen Sclerotinia en heeft ook werking op echte meeldauw en Alternaria.

Rudis heeft zowel een curatieve als systemische werking. Het middel werkt ook bij lagere temperaturen. In 2012 lag het middel in proeven van de fabrikant in peen in Etten-Leur in doorspuitschema’s. Daar kwam het middel sec gespoten beter uit de bus dan Nativo+Score, Nativo+Rubis, Amistar+Score, Score, en Amistar+Rubis. Alle objecten waarin Rubis werd gebruikt waren beter dan de overige objecten, waarbij Rubis sec volgens de gegevens van de fabrikant dus het beste resultaat gaf.
Rudis had al een toelating in prei en kool.

Of registreer je om te kunnen reageren.